Emojit.fi/Emoji-blogit/Emojien ehdot, lisenssi ja tekijänoikeudet

Emojien ehdot, lisenssi ja tekijänoikeudet

Saamme usein kysymyksiä siitä, miten emojien käyttö toimii lisenssin, ehtojen ja tekijänoikeuksien kanssa. Yritämme antaa alla olevaan kysymykseen yleismaailmallisen vastauksen.

Emojit.fi-sivustossa näkyvät hymiöt eivät ole kuvia

Tässä sivustollamme näkyvät emojit eivät ole oikeastaan ​​kuvia, vaan oikeastaan ​​vain "tekstejä" (joissa käytetään ns. Heksakoodeja). Emme näytä tällä sivulla yhtään kuvaa, mutta kuvat (hymiöt), jotka vierailijana näet, ovat kuvia, jotka tietokoneesi / matkapuhelimesi / käyttöjärjestelmäsi toimittaja on valinnut edustavan kyseistä emojia. Esimerkiksi tekstiä 💩 käytetään näyttämään emoji 💩 (kakkapino). Se, miltä emoji itse näyttää, riippuu täysin siitä, mikä mobiili tai mikä käyttöjärjestelmä sinulla vierailijana on. Jos käytät iPhonea, se näyttää yhdellä tavalla, ja jos käytät Androidia, se näyttää eri tavalla.

Kaikilla toimittajilla on oma emoji-fontti

Syynä tähän on se, että eri toimittajilla on oma "emoji-fontti", jota he käyttävät olemassa olevien emojien kuvaamiseen. Unicode (joka on vastuussa hymiöistä) antaa vain erittelyn siitä, mitä hymiön tulisi edustaa, emoji-fontin luojat voivat päättää, miten kukin hymiö tulisi kuvata emoji-fontissaan. Sitten jokaisella toimittajalla on omat tekijänoikeutensa ja ehdot heidän emoji-fontissaan käytetyille kuville. Siksi itse emoji-kuvien ympärillä oleva tekijänoikeuskysymys voi olla hieman hankala, lue lisää täältä: https://copyrightalliance.org/ca_faq_post/emojis-copyright.


Julkaistu 2020-09-10

Kirjoita kommentti