Emojit.fi/Emoji-blogit/Uusien emojien synty

Uusien emojien synty

Emojit ovat tulleet erottamattomaksi osaksi digitaalista viestintäämme. Yksinkertaisista hymiöistä monipuoliseen kokoelmaan hahmoja, esineitä, eläimiä ja paljon muuta, nämä pienet symbolit ovat antaneet meille rikkaan paletin ilmaista tunteitamme ja ajatuksiamme. Mutta miten päätetään, mitkä uudet emojit otetaan käyttöön? Sukelletaan syvemmälle prosessiin.

Emojien matka ehdotuksesta hyväksyntään

Monia saattaa yllättää, että uusien emojien käyttöönoton taustalla on muodollinen prosessi. Tätä prosessia hallinnoi Unicode Consortium, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka työskentelee merkistöstandardien ja -koodauksen parissa. Heillä on keskeinen rooli varmistamassa, että teksti ja symbolit ovat yhdenmukaisia eri digitaalisten alustojen ja laitteiden välillä.

Kun kyse on emojista, Unicode Consortiumilla on erityinen Emoji-alakomitea (ESC). Tämä alakomitea on vastuussa uusien emojien ehdotusten arvioinnista.

Uuden emojin ehdottamisen vaiheet

1. Ensin emoji-ehdotuksen tekijän on laadittava yksityiskohtainen ehdotus. Tämän ehdotuksen on sisällettävä useita näkökulmia, kuten perustelu sille, miksi tietty emoji on tarpeellinen ja miten sitä käyttäisivät ihmiset ympäri maailmaa.

2. Ehdotuksen tulisi myös sisältää tietoa mahdollisesta käyttötiheydestä, vertailuista olemassa oleviin emojiihin ja jopa ehdotuksia siitä, miltä emoji voisi näyttää.

3. Ehdotuksen jättämisen jälkeen ESC arvioi sen. He tarkastelevat monia tekijöitä, kuten laajan käytön potentiaalia, monimuotoisuutta ja sitä, voiko emojilla olla eri merkityksiä eri kulttuureissa.

4. Arvioinnin perusteella ESC voi joko hyväksyä, hylätä tai pyytää lisätietoja ehdotuksesta.

Emojien tulevaisuus

Teknologian kehittyessä ja kulttuurin evoluution myötä tarve ja halu uusille emojille jatkavat kasvuaan. Vastauksena tähän Unicode Consortium pyrkii olemaan inklusiivinen ja edustava esitelläkseen emojit, jotka heijastavat laajempaa joukkoa ihmisen kokemuksia ja kulttuureja.

Riippumatta siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, voimme olla varmoja siitä, että emojit jatkavat keskeisenä osana digitaalista viestintäämme, tarjoten meille luovia tapoja ilmaista itseämme digitaalisessa maailmassa.

Lue lisää Unicodesta: Guidelines for Submitting Unicode® Emoji Proposals.


Julkaistu 2023-11-14

Kirjoita kommentti